SMAKKi Mertyorycznie

Mocnym wyróżnikiem naszym SMAKKów był bogaty program merytoryczny!

Podczas naszych konferencji gościliśmy ponad 50 ekspertów, w tym właścicieli dobrze zarządzanych biznesów.

Zainteresowani mogli dowiedzieć się, że sukces w branży gastronomicznej nie zależy wyłącznie od wielkości przychodu i wypełnienia sali, ale także od wielu innych czynników.

– Sukces to dobre zarządzanie, optymalizacja kosztów i świadomość wszystkich aspektów biznesowych restauracji. Sam food cost nie wystarczy, trzeba policzyć biznes, porozmawiać z pracownikami o zyskach firmy, aby zyskali świadomość wyniku finansowego, co zazwyczaj zmienia ich nastawienie. Niektórzy restauratorzy, pomimo pełnej sali nie wiedzą, że ich biznes jest na minusie – zwrócił uwagę Piotr Rogowski, współwłaściciel firmy doradczej V4B, który w sześciu krokach opowiedział, jak skutecznie zarządzać kosztami, aby restauracja była dochodowa pomimo kryzysu w branży.

Inny aspekt, a mianowicie budowanie relacji z pracownikami, poruszyli Marcin Krysiński i Dorota Krysińska, współzałożyciele sieci restauracji Mihiderka. Opowiedzieli, jak dbać o pracownika poprzez dobrą atmosferę i drobne gesty, ale też procesy w firmie i szczegółowe manuale, które pozwalają sprawnie wdrożyć nowe osoby. Podkreślili też, że młode pokolenie, które stawia pierwsze kroki w branży, nie lubi czuć się niekompetentne, dlatego stopniowe uczenie nowych umiejętności wymaga cierpliwości i wyrozumiałości, co jednak procentuje później. Podobnego zdania była Agnieszka Kazuś, prezeska zarządu firmy DBL, której oferta produktów obejmuje serwis odzieży roboczej i ochronnej oraz mat wejściowych. Podzieliła się informacją, że współczynnik rotacji pracowników w jej firmie jest bliski zeru. Podkreśliła:

“Trzeba rozmawiać z zespołem, nie bać się także jako lider powiedzieć, że czegoś się nie wie. Za stanowiskami stoją kompetencje, ale wszyscy jesteśmy ludźmi”

Ciekawy punkt programu stanowiła też debata na temat źródeł finansowania dla branży HoReCa z udziałem Radosława Hutnika, dyrektora Pionu Bankowości Przedsiębiorstw, PKO Bank Polski, Marka Synowca, eksperta ds. pozyskiwania funduszy z Fund Hunters i Rafała Czerkawskiego, eksperta ds. projektów unijnych, prezesa marki Doradcy365.

Wróć do podsumowania

Dojazd

PKP

PKP

Prosimy wysiąść na dworcu Warszawa Zachodnia, który znajduje się 5 – 10 min pieszo od Hali EXPO XXI

Metro

Chcąc poruszać się metrem linii M1 należy wysiąść na przystanku Świętokrzyska, Politechnika lub Centrum. Następnie przesiąść do autobusu o numerze 178 (Przystanek Świętokrzyska), 167 (Przystanek Politechnika) lub 105 (przystanek Centrum), a następnie wysiąść na przystanku Prądzyńskiego w przypadku linii 178 i 167 lub PKP Kasprzaka w przypadku autobusu 105.

Wybierając metro linii M2 możemy wysiąść na przystanku Rondo Daszyńskiego i dojechać autobusami linii: 255, 105, 178, 109.

Autobus

Linie autobusowe:

  • Przystanek Prądzyńskiego: 154, 167 178, 184, 186,921 oraz 136
  • Przystanek PKP Kasprzaka: 154, 159, 167, 178, 184, 186, 523, 414,105 oraz 136

Tramwaj

Linie tramwajowe:

  • Przystanek Rondo Daszyńskiego: 11, 9, 1, 14, 22, 24, 25 i 36. Następnie prosimy o przesiadkę na autobus linii: 178, 105 lub 255 i dojazdu do przystanku PKP Kasprzaka (Wola), a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI
  • Przystanek Sokołowska: 11, 13, 10, 26 i 27, a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI

SMAKKi 2024 dzień po dniu

Dojazd

PKP

PKP

Prosimy wysiąść na dworcu Warszawa Zachodnia, który znajduje się 5 – 10 min pieszo od Hali EXPO XXI

Metro

Chcąc poruszać się metrem linii M1 należy wysiąść na przystanku Świętokrzyska, Politechnika lub Centrum. Następnie przesiąść do autobusu o numerze 178 (Przystanek Świętokrzyska), 167 (Przystanek Politechnika) lub 105 (przystanek Centrum), a następnie wysiąść na przystanku Prądzyńskiego w przypadku linii 178 i 167 lub PKP Kasprzaka w przypadku autobusu 105.

Wybierając metro linii M2 możemy wysiąść na przystanku Rondo Daszyńskiego i dojechać autobusami linii: 255, 105, 178, 109.

Autobus

Linie autobusowe:

  • Przystanek Prądzyńskiego: 154, 167 178, 184, 186,921 oraz 136
  • Przystanek PKP Kasprzaka: 154, 159, 167, 178, 184, 186, 523, 414,105 oraz 136

Tramwaj

Linie tramwajowe:

  • Przystanek Rondo Daszyńskiego: 11, 9, 1, 14, 22, 24, 25 i 36. Następnie prosimy o przesiadkę na autobus linii: 178, 105 lub 255 i dojazdu do przystanku PKP Kasprzaka (Wola), a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI
  • Przystanek Sokołowska: 11, 13, 10, 26 i 27, a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI

Godziny otwarcia

23 marca 10-18

24 marca 10-18

25 marca 10-14

Rekomendowane hotele

Zapytaj o dostępne miejsca wystawiennicze

606 274 962

Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy... View more
Zaakaceptuj