Live cooking

Każdego dnia SMAKKów można było zaobserwować prawdziwe uczty kulinarne w doskonałych obsadach.

W strefie naszej Zielonej EkoKuchni, która reprezentowała dynamicznie rozwijający się rynek kuchni roślinnej. Potrawy kusiły wyglądem, a ich twórcy zachęcali do ekologicznego podejścia.

Podczas pierwszego dnia targów razem z nami gotowała Katarzyna Gubała wraz towarzyszącym jej szefem kuchni Gerardem Rytter z firmy Develey ich potrawy były gotowane w duchu hasła „Ekologia i food cost to smaczny duet!

Następnie kuchnię przejęła firma Hempeat, wraz z szefem kuchni Sebastianem Cichy gdzie tworzyli wyjątkowe dania, kuchni roślinnej z wykorzystaniem ich produktów z mięsa konopnego. Ich wyjątkowych dań mogliśmy również spróbować przez wszystkie dni targów, na ich stoisku, gdzie cieszyły się ogromnym zainteresowaniem.

Podczas drugiego dnia targów strefę live cookingu przejęła firma Bafood, gdzie proponowała gościom, serie różnych rozmaitych dań.

W trzecim dniu targów kuchnię przejęli adepci pierwszej „Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere”, unikatowego w skali Europy i docenionego przez branżę HoReCa projektu, który wspiera i rozwija najbardziej utalentowanych uczniów szkół gastronomicznych.

Młodzi kucharze, pod okiem Tomasza Łagowskiego i Adama Chrząstowskiego prezentowali swoje autorskie finger foody.

“W dzisiejszych czasach praca z młodymi ludźmi to bardzo ważna rzecz. Są naszą przyszłością, dlatego trzeba im przekazać wiedzę. Dla mnie udział w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere jest bardzo satysfakcjonujący, a zarazem ogromnie potrzebny branży. Przygotowanie się młodych osób do wystąpień kulinarnych, a więc odpowiednia organizacja, dobór menu i sprzętu wymaga dużo pracy i zaangażowania. Aktualnie w branży walczymy o personel, którego jest zbyt mało, dlatego myślę, że ci młodzi, zdolni ludzie, to taki narybek, który dobrze rokuje, a który już wkrótce zaistnieje na rynku – mówił Adam Chrząstowski

Całe wydarzenie wspierał i poprowadził Paweł Gruba.

Wróć do podsumowania

Dojazd

PKP

PKP

Prosimy wysiąść na dworcu Warszawa Zachodnia, który znajduje się 5 – 10 min pieszo od Hali EXPO XXI

Metro

Chcąc poruszać się metrem linii M1 należy wysiąść na przystanku Świętokrzyska, Politechnika lub Centrum. Następnie przesiąść do autobusu o numerze 178 (Przystanek Świętokrzyska), 167 (Przystanek Politechnika) lub 105 (przystanek Centrum), a następnie wysiąść na przystanku Prądzyńskiego w przypadku linii 178 i 167 lub PKP Kasprzaka w przypadku autobusu 105.

Wybierając metro linii M2 możemy wysiąść na przystanku Rondo Daszyńskiego i dojechać autobusami linii: 255, 105, 178, 109.

Autobus

Linie autobusowe:

  • Przystanek Prądzyńskiego: 154, 167 178, 184, 186,921 oraz 136
  • Przystanek PKP Kasprzaka: 154, 159, 167, 178, 184, 186, 523, 414,105 oraz 136

Tramwaj

Linie tramwajowe:

  • Przystanek Rondo Daszyńskiego: 11, 9, 1, 14, 22, 24, 25 i 36. Następnie prosimy o przesiadkę na autobus linii: 178, 105 lub 255 i dojazdu do przystanku PKP Kasprzaka (Wola), a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI
  • Przystanek Sokołowska: 11, 13, 10, 26 i 27, a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI

SMAKKi 2024 dzień po dniu

Dojazd

PKP

PKP

Prosimy wysiąść na dworcu Warszawa Zachodnia, który znajduje się 5 – 10 min pieszo od Hali EXPO XXI

Metro

Chcąc poruszać się metrem linii M1 należy wysiąść na przystanku Świętokrzyska, Politechnika lub Centrum. Następnie przesiąść do autobusu o numerze 178 (Przystanek Świętokrzyska), 167 (Przystanek Politechnika) lub 105 (przystanek Centrum), a następnie wysiąść na przystanku Prądzyńskiego w przypadku linii 178 i 167 lub PKP Kasprzaka w przypadku autobusu 105.

Wybierając metro linii M2 możemy wysiąść na przystanku Rondo Daszyńskiego i dojechać autobusami linii: 255, 105, 178, 109.

Autobus

Linie autobusowe:

  • Przystanek Prądzyńskiego: 154, 167 178, 184, 186,921 oraz 136
  • Przystanek PKP Kasprzaka: 154, 159, 167, 178, 184, 186, 523, 414,105 oraz 136

Tramwaj

Linie tramwajowe:

  • Przystanek Rondo Daszyńskiego: 11, 9, 1, 14, 22, 24, 25 i 36. Następnie prosimy o przesiadkę na autobus linii: 178, 105 lub 255 i dojazdu do przystanku PKP Kasprzaka (Wola), a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI
  • Przystanek Sokołowska: 11, 13, 10, 26 i 27, a następnie przejście przez ulicę Bema do Hali EXPO XXI

Godziny otwarcia

23 marca 10-18

24 marca 10-18

25 marca 10-14

Rekomendowane hotele

Zapytaj o dostępne miejsca wystawiennicze

606 274 962

Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy... View more
Zaakaceptuj